Çocuk Ajanslarının Faaliyetleri

Dünyanın en zor ama bir o kadar da eğlenceli mesleklerinden birisi olan oyunculuk mesleği için her hangi bir yaş sınırlandırılması ve fiziki yeterliliğin aranmaması ilgiyi artırmakta ve başvuru sayılarında artış olmasına etki sağlamıştır.

Oyuncu olma adına adım atmak isteyen kişiler kendilerinde yetenek olduğuna ve gerekli yeterliliğe sahip olduklarına inanıyorlarsa hangi yaş grubunda olunursa olunsun sonrasında pişman olmama adına en uygun cast ajansı tercih ederek başvuruda bulunmalıdırlar. Çocuk cast ajanslarına başvuruda bulunacak olan çocuk adaylar 18 yaşını doldurmadıklarından dolayı aileleriyle birlikte bizzat başvuruda bulunmaları talep edilmektedir.  Çocuk oyunculuğu için en önemli nokta çocukta bulunan yeteneğin yanında çoçuğun ileri yaşları için yapılan planlama ile birlikte çocukta bulunan oyunculuk isteğinin fark edilir olmasıdır. Bu yaş grubundaki çocukların istekli olması ileriki yaşlarında gerekli eğitimlerini tamamlayarak kendilerinin gelişerek sanat dünyasında daha başarılı olabilmelerinin önünün açılması sağlanmaktadır. Çocuk oyunculuk yaptıktan sonra gerekli eğitimlerinin tamamlayarak oyunculuğa devam Batuhan Karacakaya en önemli örneklerden bir tanesidir. 1997 doğumlu olan Batuhan Karacakaya ; Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saatin rol aldığı ülkemiz efsane dizilerinden biri olan Aşk-ı Memnu dizisinde rol almıştır. Çocuk yaşında almış olduğu rol ile birlikte kamera karşısına geçen Karacakaya en son oynadığı film olan Diriliş Ertuğrul dizisi ile başarısını zirve noktalara taşımıştır.

Başka oyuncu adaylarından bir tanesi olan Çocuk oyunculuk ajansları ile birlikte başvurusunu gerçekleştirerek sevilen oyuncu Ataberk Mutlu ajansının katkısı ve ailesinin desteği ile birlikte başarıya ulaştığını ifade etmektedir. 2005 doğum tarihli olan Ataberk Mutlu 4,5 yaşında iken ajans başvurusunu gerçekleştiren çocuk oyunculardan bir tanesidir. İlk deneyimini süt firması reklamı ile başlayan Mutlu; Cumaya Kalsa dizisi ile setlere ilk adımını gerçekleştirmiştir. Altın Kelebekte en iyi çocuk oyuncu ödülünü alan Ataberk Mutlu kendi yaş grubundaki çocuklar arasında öncü olmuştur. Çocuklarının gelecek planlamasını ufak yaşlardan itibaren planlamaya başlayan ailelerin tercih meslekleri arasında olan cast ajanslar da çocuğun psikolojik destek alması adına da yardımda bulunulmaktadır. Böylece çocuk oyuncular hem ufak yaşta yakaladıkları başarı sayesinde travmalar yaşamamakta hem de önemli başarılara destek ile ulaşabilmektedirler.